перевірка організації харчування в дошкільному підрозділі

вкл. .

На виконання плану – графіку, затвердженого наказом від 28.08.2021 р. №249-о/д,

16 листопада 2021 року комісією з громадського контролю, була проведена перевірка організації харчування в дошкільному підрозділі.

Під час перевірки було встановлено, що усі співробітники харчоблоку суворо дотримуються правил особистої та респіраторної гігієни.

Засоби індивідуального захисту змінюють та утилізують суворо за рекомендаціями МОЗ, длявсіх співробітників харчоблоку в наявності п’ятиденний запас масок.

Ретельно ведеться відповідна документація, щодо прибирання, провітрювання, дезінфекції приміщень харчоблоку. З

працівниками проводиться інструктаж щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції (COVID - 19).

Комісія ретельно перевірила супровідні документи (декларації виробника) на швидкопсувні продукти харчування, терміни реалізації та температуру, при якій ці продукти зберігаються.

Дані про продукти харчування та продовольчої сировини, що поставляються до дошкільного підрозділу, фіксуються в книзі складського обліку комірником, після визначення відповідної якості.

А інформацію про швидкопсувні продукти харчування вносить медична сестра з дієтичного харчування у журнал бракеражу сирої продукції.

Висновок: за результатами перевірки комісією визначено, що організація харчування в дошкільному підрозділі ведеться на належному рівні.

изображение viber 2021 11 12 08 34 36 981

изображение viber 2021 11 12 08 34 39 402

Діти — наше майбутнє!

вкл. .

Діти — наше майбутнє!

Від здоров’я наших дітей сьогодні залежить здоров’я усієї нації в майбутньому. А здоров’я дітей не в останню чергу залежить від їх харчування. Більше 200 дітей до 6 років відвідують дошкільний підрозділ Запорізької загальноосвітньої школи №65. Наш заклад в повному обсязі забезпечує дітей належним харчуванням. Про це свідчить робота двох сучасно обладнаних харчоблоків, ошатні групи, робота небайдужих працівників та систематичний громадський контроль.

изображение viber 2021 09 15 05 57 30 436

изображение viber 2021 09 15 05 58 08 074

изображение viber 2021 09 15 05 58 28 192

изображение viber 2021 09 15 05 58 57 504

изображение viber 2021 09 15 05 59 59 639

изображение viber 2021 09 15 06 03 17 188

изображение viber 2021 09 15 06 05 07 782

 

громадський контроль з організації харчування дітей в дошкільному підрозділі

вкл. .

З огляду на те, що одним із основних завдань колективу дошкільного підрозділу ЗЗШ№65 є охорона життя і здоров'я дітей, надзвичайно важливим є питання забезпечення дітей якісним і збалансованим харчуванням.

Так з 19.04.2021-23.04.2021р. відбувався громадський контроль з організації харчування дітей в дошкільному підрозділі. 

Питання, які підлягали контролю:

  • санітарно-гігієнічний стан харчоблоку

  • технологія приготування їжі

  • умови її зберігання і дотримання термінів реалізації

  • виконання норм харчування

  • об’єм та частота завозу продуктів харчування та продовольчої сировини 

  • наявність супровідних документів, які свідчать про безпечність, якість, ґатунок, категорію і дату виготовлення продуктів.

В ході перевірки встановлено:

Терміни реалізації продуктів харчування з обмеженим терміном реалізації (молоко, м'ясо, риба, печінка) не порушується. 

Комірником дотримуються терміни реалізації продуктів, планується своєчасне забезпечення основними продуктами харчування на два дні, здійснюється їх видача на харчоблок згідно меню.

Безпека і якість продуктів харчування та продовольчої сировини залежить від умов їх зберігання (температура повітря та вологість в коморі) - дотримуються в межах норми.

 

изображение viber 2021 04 26 19 17 11

Контрольна експертиза у дошкільному підрозділі

вкл. .

12 лютого комісією громадського контролю було проведено контрольну експертизу у дошкільному підрозділі за такими питаннями:

  • Умови доставки продуктів та продуктової сировини до дошкільного підрозділу. Наявність супровідної документації у поставщика.

  • Дотримання вимог під час зберігання продуктів харчування та сировини. Дотримання строків реалізації продуктів. Товарне сусідство в коморі.

  • Збір та зберігання добових проб.

  • Переробка м'яса на фарш. Дотримання технології приготування їжі, вихід та якість страв.

  • Вимірювання температури готової страви( м'ясні тефтелі в сметанному соусі) термощупом

 

Під час перевірки було встановлено:

Всі продукти харчування, що надходять до дошкільного закладу, відповідають вимогам державних стандартів, супроводжуються документами, що засвідчують їх якість, безпечність та категорію і дату виготовлення. 

Зберігаються  продукти у коморі, на харчоблоці та у овочесховищі відповідно до умов їх  зберігання  при відповідній температурі. Терміни реалізації продуктів виконуються чітко. Продукти, що швидко псуються, використовуються тільки у терміни, зазначені у накладній відомості. Щоденно відбираються добові проби страв, які зберігаються у спеціальній тарі в холодильнику. 

В закладі ведеться  постійний контроль за дотриманням правил організації харчування з боку медперсоналу та адміністрації.

 

Переглянути фото

 

 

Перевірка дотримання норм нового Санітарного регламенту

вкл. .

Новий навчальний семестр в закладі розпочався з перевірки дотримання норм нового Санітарного регламенту, який вступив в дію з 01 січня 2021 року.
Основним в роботі шкільного харчоблоку є використання та дотримання всіх рекомендацій щодо якості харчових продуктів згідно з положеннями НАССР. 
Комісією були охоплені такі питання:
забезпечення відстані між столами не менше 1,5 м та розміщення за столом не більше 4-х осіб;
- умови зберігання, дотримання термінів реалізації і технології виготовлення страв;
- дотримання санітарно-протиепідемічного режиму в їдальні (харчоблоці);
- забезпечення працівників харчоблоку засобами індивідуального захисту із розрахунку захисна маска на 3 години роботи, одноразовими рукавичками;
- перевірка відсутності на харчоблоці пощербленого, емальованого, алюмінієвого столового посуду і пластмасового столового посуду багаторазового використання.
 
IMG 20210129 154720
IMG 20210129 154801IMG 20210129 154818