громадський контроль з організації харчування дітей в дошкільному підрозділі
З огляду на те, що одним із основних завдань колективу дошкільного підрозділу ЗЗШ№65 є охорона життя і здоров'я дітей, надзвичайно важливим є питання забезпечення дітей якісним і збалансованим харчуванням.
Так з 19.04.2021-23.04.2021р. відбувався громадський контроль з організації харчування дітей в дошкільному підрозділі.
Питання, які підлягали контролю:
-
санітарно-гігієнічний стан харчоблоку
-
технологія приготування їжі
-
умови її зберігання і дотримання термінів реалізації
-
виконання норм харчування
-
об’єм та частота завозу продуктів харчування та продовольчої сировини
-
наявність супровідних документів, які свідчать про безпечність, якість, ґатунок, категорію і дату виготовлення продуктів.
В ході перевірки встановлено:
Терміни реалізації продуктів харчування з обмеженим терміном реалізації (молоко, м'ясо, риба, печінка) не порушується.
Комірником дотримуються терміни реалізації продуктів, планується своєчасне забезпечення основними продуктами харчування на два дні, здійснюється їх видача на харчоблок згідно меню.
Безпека і якість продуктів харчування та продовольчої сировини залежить від умов їх зберігання (температура повітря та вологість в коморі) - дотримуються в межах норми.