Контрольна експертиза харчоблоку дошкільного підрозділу
4 червня 2020 року комісією громадського контролю було проведено контрольну експертизу харчоблоку дошкільного підрозділу щодо:
- умов транспортування продовольчої сировини;
- умови зберігання продуктів харчування;
- наявність супровідних документів;
- якість продуктів та приготовлених страв;
- наявність в достатній кількості миючих та дезінфікуючих засобів (умови їх зберігання та використання);
- організація дієтичного харчування;
- санітарний стан приміщення харчоблоку;
- стан технічного та холодильного обладнання.
Під час перевірки було встановлено:
Що продукти харчування, які надходять до дошкільного підрозділу сертифіковані та мають посвідчення якості, завозяться на паспортизованому автотранспорті та постачаються відповідно до заявок на продукти харчування.
Комірник та сестра медична з дієтичного харчування ведуть облік продуктів харчування, дотримуються терміну реалізації, своєчасно планують забезпечення основними продуктами харчування на тиждень, здійснюють їх видачу на харчоблок кухарю згідно меню-вимоги.
Для зберігання продуктів в дошкільному підрозділі є всі належні умови:овочесховище, комора, де зберігаються продукти харчування, є в наявності побутові холодильники для зберігання молока, яєць, м’ясопродуктів, в холодильниках наявні термометри для контролю за температурним режимом, в коморі є стелажі для зберігання продуктів. Продукти зберігаються згідно з прийнятою класифікацією щодо умов зберігання та товарного сусідства. Терміни реалізації продуктів виконуються чітко.
Все технологічне та холодильне обладнання знаходяться в робочому та задовільному стані.
Щоденно відбираються добові проби страв, які зберігаються у спеціальній тарі в холодильнику.
На день перевірки у коморі було в наявності та у відповідній кількості майже всі види круп: (гречка, пшоно, геркулес, пшенична, ячнева, манна, горох,перловка,макаронні вироби).
Їжа з харчоблоку видається згідно графіку, за вагою, відповідно до фактичної кількості дітей в групах (норми кожної страви є у меню на день та таблиці «Об’єму готових страв та окремих продуктів», яка є біля харчоблоку).
Санітарно-гігієнічний стан приміщень харчоблоку задовільний.
Маркування посуду відповідає санітарно-гігієнічним нормам.