Контрольна експертиза харчоблоку дошкільного підрозділу

вкл. .

4 червня 2020 року комісією громадського контролю було проведено контрольну експертизу харчоблоку дошкільного підрозділу щодо:

-          умов транспортування продовольчої сировини;

-          умови зберігання продуктів харчування;

-          наявність супровідних документів;

-          якість продуктів та приготовлених страв;

-          наявність в достатній кількості миючих та дезінфікуючих засобів (умови їх зберігання та використання);

-          організація дієтичного харчування;

-          санітарний стан приміщення харчоблоку;

-          стан технічного  та холодильного обладнання.

Під час перевірки було встановлено: 

Що продукти харчування,  які  надходять до дошкільного підрозділу сертифіковані та мають посвідчення якості, завозяться  на паспортизованому автотранспорті та постачаються відповідно до заявок на продукти харчування. 

Комірник та сестра медична з дієтичного харчування ведуть облік продуктів харчування, дотримуються терміну реалізації, своєчасно планують забезпечення основними продуктами харчування на тиждень, здійснюють їх видачу на харчоблок кухарю згідно меню-вимоги. 

Для зберігання продуктів в дошкільному підрозділі є всі належні умови:овочесховище, комора, де зберігаються продукти харчування, є в наявності побутові холодильники для зберігання молока, яєць, м’ясопродуктів, в холодильниках наявні термометри для контролю  за температурним режимом, в коморі є стелажі  для зберігання продуктів. Продукти зберігаються згідно з прийнятою класифікацією щодо умов зберігання та товарного сусідства. Терміни реалізації продуктів виконуються чітко.

Все технологічне  та холодильне обладнання знаходяться в робочому та задовільному стані.

Щоденно відбираються добові проби страв, які зберігаються у спеціальній тарі в холодильнику. 

На день перевірки у коморі було в наявності та у відповідній кількості майже всі види круп: (гречка, пшоно,  геркулес, пшенична, ячнева, манна, горох,перловка,макаронні вироби).

Їжа з харчоблоку видається згідно графіку, за вагою, відповідно до фактичної кількості дітей в групах (норми кожної страви є у меню на день та таблиці «Об’єму готових страв та окремих продуктів», яка є біля харчоблоку).

Санітарно-гігієнічний стан приміщень харчоблоку задовільний.

Маркування посуду відповідає санітарно-гігієнічним нормам.

imgonline com ua Resize ICusjMi4ev

imgonline com ua Resize auTWeJh3cWh

imgonline com ua Resize jSz3tVywXTx69vtv

imgonline com ua Resize lDzuvA0h4q6

imgonline com ua Resize QXiktlz1tf5R

imgonline com ua Resize yLqJ4W47TdDrc3zg