Контроль харчування
21 березня 2019 року комісією громадського контролю було проведено контрольну експертизу щодо:
- стану облаштування, технічного обладнання харчоблоку та допоміжних приміщень;
- нормативного порціювання страв;
- створення умов для харчування дітей;
- сформованості культурно-гігієнічних навичок дітей під час харчування.
Висновки:
- Харчоблок шкільного закладу має приміщення для приготування їжі, первинної обробки продовольчої сировини, миття кухонного посуду, які забезпечені проточною холодною, гарячою водою, окремі приміщення для зберігання продуктів: комору для сухих продуктів, овочесховище.
- В приміщенні харчоблоку дотримані вимоги відсутності зустрічних потоків сирої і готової продукції. Приміщення для приготування їжі обладнане необхідним інвентарем, посудом та обладнанням. Приміщення харчоблоку використовується раціонально.
- Їжа з харчоблоку видається згідно графіку затвердженого директором закладу на початку 2018-2019 навчального року, за вагою, відповідно до фактичної кількості дітей в класах (норми кожної страви є у меню на день та таблиці «Об’єму готових страв та окремих продуктів», яка є біля харчоблоку).
- Згідно норм на харчоблоці знаходяться всі необхідні миючі засоби.
- Щодня на кожний наступний день складають меню відповідно до затверджених норм харчування. За 30 хвилин до роздачі їжі бракеражна комісія у складі ЗД з НВР Куц Вікторії Володимірівни та соціального педагога Луценко Єлізавети Вікторівни оцінює якість її приготування, в їх присутності кухар відбирає добові проби в чистий посуд. Проби зберігаються протягом доби в холодильнику. Обсяг порцій вимірюють вагами.