перевірка організації харчування в дошкільному підрозділі
На виконання плану – графіку, затвердженого наказом від 28.08.2021 р. №249-о/д,
16 листопада 2021 року комісією з громадського контролю, була проведена перевірка організації харчування в дошкільному підрозділі.
Під час перевірки було встановлено, що усі співробітники харчоблоку суворо дотримуються правил особистої та респіраторної гігієни.
Засоби індивідуального захисту змінюють та утилізують суворо за рекомендаціями МОЗ, длявсіх співробітників харчоблоку в наявності п’ятиденний запас масок.
Ретельно ведеться відповідна документація, щодо прибирання, провітрювання, дезінфекції приміщень харчоблоку. З
працівниками проводиться інструктаж щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції (COVID - 19).
Комісія ретельно перевірила супровідні документи (декларації виробника) на швидкопсувні продукти харчування, терміни реалізації та температуру, при якій ці продукти зберігаються.
Дані про продукти харчування та продовольчої сировини, що поставляються до дошкільного підрозділу, фіксуються в книзі складського обліку комірником, після визначення відповідної якості.
А інформацію про швидкопсувні продукти харчування вносить медична сестра з дієтичного харчування у журнал бракеражу сирої продукції.
Висновок: за результатами перевірки комісією визначено, що організація харчування в дошкільному підрозділі ведеться на належному рівні.
Діти — наше майбутнє!
Діти — наше майбутнє!
Від здоров’я наших дітей сьогодні залежить здоров’я усієї нації в майбутньому. А здоров’я дітей не в останню чергу залежить від їх харчування. Більше 200 дітей до 6 років відвідують дошкільний підрозділ Запорізької загальноосвітньої школи №65. Наш заклад в повному обсязі забезпечує дітей належним харчуванням. Про це свідчить робота двох сучасно обладнаних харчоблоків, ошатні групи, робота небайдужих працівників та систематичний громадський контроль.
громадський контроль з організації харчування дітей в дошкільному підрозділі
З огляду на те, що одним із основних завдань колективу дошкільного підрозділу ЗЗШ№65 є охорона життя і здоров'я дітей, надзвичайно важливим є питання забезпечення дітей якісним і збалансованим харчуванням.
Так з 19.04.2021-23.04.2021р. відбувався громадський контроль з організації харчування дітей в дошкільному підрозділі.
Питання, які підлягали контролю:
-
санітарно-гігієнічний стан харчоблоку
-
технологія приготування їжі
-
умови її зберігання і дотримання термінів реалізації
-
виконання норм харчування
-
об’єм та частота завозу продуктів харчування та продовольчої сировини
-
наявність супровідних документів, які свідчать про безпечність, якість, ґатунок, категорію і дату виготовлення продуктів.
В ході перевірки встановлено:
Терміни реалізації продуктів харчування з обмеженим терміном реалізації (молоко, м'ясо, риба, печінка) не порушується.
Комірником дотримуються терміни реалізації продуктів, планується своєчасне забезпечення основними продуктами харчування на два дні, здійснюється їх видача на харчоблок згідно меню.
Безпека і якість продуктів харчування та продовольчої сировини залежить від умов їх зберігання (температура повітря та вологість в коморі) - дотримуються в межах норми.
Контрольна експертиза у дошкільному підрозділі
12 лютого комісією громадського контролю було проведено контрольну експертизу у дошкільному підрозділі за такими питаннями:
-
Умови доставки продуктів та продуктової сировини до дошкільного підрозділу. Наявність супровідної документації у поставщика.
-
Дотримання вимог під час зберігання продуктів харчування та сировини. Дотримання строків реалізації продуктів. Товарне сусідство в коморі.
-
Збір та зберігання добових проб.
-
Переробка м'яса на фарш. Дотримання технології приготування їжі, вихід та якість страв.
-
Вимірювання температури готової страви( м'ясні тефтелі в сметанному соусі) термощупом
Під час перевірки було встановлено:
Всі продукти харчування, що надходять до дошкільного закладу, відповідають вимогам державних стандартів, супроводжуються документами, що засвідчують їх якість, безпечність та категорію і дату виготовлення.
Зберігаються продукти у коморі, на харчоблоці та у овочесховищі відповідно до умов їх зберігання при відповідній температурі. Терміни реалізації продуктів виконуються чітко. Продукти, що швидко псуються, використовуються тільки у терміни, зазначені у накладній відомості. Щоденно відбираються добові проби страв, які зберігаються у спеціальній тарі в холодильнику.
В закладі ведеться постійний контроль за дотриманням правил організації харчування з боку медперсоналу та адміністрації.