Контрольна експертиза у дошкільному підрозділі
12 лютого комісією громадського контролю було проведено контрольну експертизу у дошкільному підрозділі за такими питаннями:
-
Умови доставки продуктів та продуктової сировини до дошкільного підрозділу. Наявність супровідної документації у поставщика.
-
Дотримання вимог під час зберігання продуктів харчування та сировини. Дотримання строків реалізації продуктів. Товарне сусідство в коморі.
-
Збір та зберігання добових проб.
-
Переробка м'яса на фарш. Дотримання технології приготування їжі, вихід та якість страв.
-
Вимірювання температури готової страви( м'ясні тефтелі в сметанному соусі) термощупом
Під час перевірки було встановлено:
Всі продукти харчування, що надходять до дошкільного закладу, відповідають вимогам державних стандартів, супроводжуються документами, що засвідчують їх якість, безпечність та категорію і дату виготовлення.
Зберігаються продукти у коморі, на харчоблоці та у овочесховищі відповідно до умов їх зберігання при відповідній температурі. Терміни реалізації продуктів виконуються чітко. Продукти, що швидко псуються, використовуються тільки у терміни, зазначені у накладній відомості. Щоденно відбираються добові проби страв, які зберігаються у спеціальній тарі в холодильнику.
В закладі ведеться постійний контроль за дотриманням правил організації харчування з боку медперсоналу та адміністрації.