Контрольна експертиза у дошкільному підрозділі

вкл. .

12 лютого комісією громадського контролю було проведено контрольну експертизу у дошкільному підрозділі за такими питаннями:

  • Умови доставки продуктів та продуктової сировини до дошкільного підрозділу. Наявність супровідної документації у поставщика.

  • Дотримання вимог під час зберігання продуктів харчування та сировини. Дотримання строків реалізації продуктів. Товарне сусідство в коморі.

  • Збір та зберігання добових проб.

  • Переробка м'яса на фарш. Дотримання технології приготування їжі, вихід та якість страв.

  • Вимірювання температури готової страви( м'ясні тефтелі в сметанному соусі) термощупом

 

Під час перевірки було встановлено:

Всі продукти харчування, що надходять до дошкільного закладу, відповідають вимогам державних стандартів, супроводжуються документами, що засвідчують їх якість, безпечність та категорію і дату виготовлення. 

Зберігаються  продукти у коморі, на харчоблоці та у овочесховищі відповідно до умов їх  зберігання  при відповідній температурі. Терміни реалізації продуктів виконуються чітко. Продукти, що швидко псуються, використовуються тільки у терміни, зазначені у накладній відомості. Щоденно відбираються добові проби страв, які зберігаються у спеціальній тарі в холодильнику. 

В закладі ведеться  постійний контроль за дотриманням правил організації харчування з боку медперсоналу та адміністрації.

 

Переглянути фото

 

 

Перевірка дотримання норм нового Санітарного регламенту

вкл. .

Новий навчальний семестр в закладі розпочався з перевірки дотримання норм нового Санітарного регламенту, який вступив в дію з 01 січня 2021 року.
Основним в роботі шкільного харчоблоку є використання та дотримання всіх рекомендацій щодо якості харчових продуктів згідно з положеннями НАССР. 
Комісією були охоплені такі питання:
забезпечення відстані між столами не менше 1,5 м та розміщення за столом не більше 4-х осіб;
- умови зберігання, дотримання термінів реалізації і технології виготовлення страв;
- дотримання санітарно-протиепідемічного режиму в їдальні (харчоблоці);
- забезпечення працівників харчоблоку засобами індивідуального захисту із розрахунку захисна маска на 3 години роботи, одноразовими рукавичками;
- перевірка відсутності на харчоблоці пощербленого, емальованого, алюмінієвого столового посуду і пластмасового столового посуду багаторазового використання.
 
IMG 20210129 154720
IMG 20210129 154801IMG 20210129 154818
 
 
 
 

Контрольна експертиза

вкл. .

15 вересня 2020 року комісією громадського контролю було проведено контрольну експертизу щодо:

- стану облаштування, технічного обладнання харчоблоку та допоміжних приміщень;

- нормативного порціювання страв;

- створення умов для харчування дітей;

- дотримання карантинних вимог.

Висновки:

Санітарно-гігієнічний стан харчоблоку – задовільний. Харчоблок забезпечено дезінфікуючими, миючими засобами відповідно до санітарних вимог.

На інформаційному стенді висвітлюється щоденне меню, накази та корисні поради.

Щоденно зберігаються добові проби, які знаходяться в холодильнику. Усе холодильне обладнання працює та забезпечено термометрами.

На момент перевірки якість продуктів, які перебувають в їдальні та в складських приміщеннях, відповідає встановленим вимогам.

Асортимент продуктів харчування та продукції різноманітний, якість страв відповідає нормам. Випуск готової продукції і якість завезених продуктів харчування контролюється завідувачем виробництвом і бракеражною комісією, проводиться бракераж готової та сирої продукції.

IMG 6e3e44a751a64ac4beb5aeddbebc6c62 V

 

Адаптивний карантин у дошкільному підрозділі

вкл. .

Дошкільний підрозділ продовжує працювати в умовах адаптивного карантину і виконує всі рекомендації МОН України та UNISEF

З огляду на те, що одним із основних завдань колективу дошкільного підрозділу є охорона життя і здоров'я дітей, надзвичайно важливим є питання забезпечення дітей якісним і збалансованим харчуванням.

Ми проводимо оперативний контроль щодо поліпшення умов харчування дітей та попередження можливих негативних наслідків.

У зв'язку з карантинними заходами, громадський контроль здійснюється тільки працівниками дошкільного підрозділу, які не задіяні з організації харчування.

Під час контролю були охоплені питання:

  1. Ефективність виконання протиепідемічних заходів.
  2. Виконання норм харчування.
  3. Доцільність методів і прийомів, які використовують вихователями під час прийому їжі дітьми.
  4. Рівень сформованості культурно-гігієнічних навичок у дітей.

Такий контроль ми проводимо, як правило один - два рази на квартал.

Дієвий систематичний контроль дає нам змогу постійно вдосконалювати систему роботи з організації харчування дітей у нашому дошкільному закладі.

изображение viber 2020 09 09 08 29 43

Контрольна експертиза харчоблоку дошкільного підрозділу

вкл. .

4 червня 2020 року комісією громадського контролю було проведено контрольну експертизу харчоблоку дошкільного підрозділу щодо:

-          умов транспортування продовольчої сировини;

-          умови зберігання продуктів харчування;

-          наявність супровідних документів;

-          якість продуктів та приготовлених страв;

-          наявність в достатній кількості миючих та дезінфікуючих засобів (умови їх зберігання та використання);

-          організація дієтичного харчування;

-          санітарний стан приміщення харчоблоку;

-          стан технічного  та холодильного обладнання.

Під час перевірки було встановлено: 

Що продукти харчування,  які  надходять до дошкільного підрозділу сертифіковані та мають посвідчення якості, завозяться  на паспортизованому автотранспорті та постачаються відповідно до заявок на продукти харчування. 

Комірник та сестра медична з дієтичного харчування ведуть облік продуктів харчування, дотримуються терміну реалізації, своєчасно планують забезпечення основними продуктами харчування на тиждень, здійснюють їх видачу на харчоблок кухарю згідно меню-вимоги. 

Для зберігання продуктів в дошкільному підрозділі є всі належні умови:овочесховище, комора, де зберігаються продукти харчування, є в наявності побутові холодильники для зберігання молока, яєць, м’ясопродуктів, в холодильниках наявні термометри для контролю  за температурним режимом, в коморі є стелажі  для зберігання продуктів. Продукти зберігаються згідно з прийнятою класифікацією щодо умов зберігання та товарного сусідства. Терміни реалізації продуктів виконуються чітко.

Все технологічне  та холодильне обладнання знаходяться в робочому та задовільному стані.

Щоденно відбираються добові проби страв, які зберігаються у спеціальній тарі в холодильнику. 

На день перевірки у коморі було в наявності та у відповідній кількості майже всі види круп: (гречка, пшоно,  геркулес, пшенична, ячнева, манна, горох,перловка,макаронні вироби).

Їжа з харчоблоку видається згідно графіку, за вагою, відповідно до фактичної кількості дітей в групах (норми кожної страви є у меню на день та таблиці «Об’єму готових страв та окремих продуктів», яка є біля харчоблоку).

Санітарно-гігієнічний стан приміщень харчоблоку задовільний.

Маркування посуду відповідає санітарно-гігієнічним нормам.

imgonline com ua Resize ICusjMi4ev

imgonline com ua Resize auTWeJh3cWh

imgonline com ua Resize jSz3tVywXTx69vtv

imgonline com ua Resize lDzuvA0h4q6

imgonline com ua Resize QXiktlz1tf5R

imgonline com ua Resize yLqJ4W47TdDrc3zg