Перевірка організації харчування в дошкільному підрозділі 06 жовтня 2025 року

вкл. .

На виконання плану – графіку, затвердженого наказом по закладу від 10.06.2025 р. №149-о/д,

06 жовтня 2025 року комісією з громадського контролю, була проведена перевірка організації харчування в дошкільному підрозділі.

Під час перевірки було встановлено, що усі співробітники харчоблоку суворо дотримуються правил особистої та респіраторної гігієни.

Перевірили чистоту приміщень та посуду, в якому подають їжу дітям на харчоблоці та на групових локаціях;

Зважили порцію, щоб переконатися, що усі складові порції відповідають затвердженим ваговим нормам;

Спробували тарілку рукою: їжа, яку дали дитині, тепла, чи холодна.

Висновок контролю.

Переглядаючи документацію слід відмітити, що перспективне меню на осінньо-зимовий період є в наявності.

Дані про продукти харчування та готові страви, що поставляються до дошкільного підрозділу, фіксуються у відповідному журналі.

Режим харчування дотримується про, що свідчить графік видачі їжі та прийом їжі дітьми (була здійснена фактична перевірка по групам).

Питний режим організовано згідно вимог. При організації харчування в групах вихователі використовують методи заохочення дітей для споживання їжі.

За результатами перевірки комісією визначено, що організація харчування в дошкільному підрозділі ведеться на належному рівні.

Діти з задоволенням з'їдають свої порції.

IMG 5cf25fcf9d3b97ff8b71e57552742a3a V

Громадський огляд закладу для визначення готовності закладу до нового 2025/2026 навчального року

вкл. .

14 серпня 2025 року в Запорізькій гімназії 65 та дошкільному підрозділі було здійснено громадський огляд закладу для визначення готовності закладу до нового 2025/2026 навчального року. Комісія у складі спеціалістів Лівобережного відділу освіти, представників Держспоживслужби, ДСНС та поліції.  Члени комісії відмітили достатній рівень готовності закладу та дошкільного підрозділу до нового 2025/2026 навчального року.

У закладі здійснено:

  1. Оснащення укриття необхідними меблями.
  2. Проведено заплановані поточні ремонтні роботи.
  3. Створено куточки безпеки, читання, психологічного розвантаження.  

         

За підсумками громадського огляду заклад рекомендований до роботи у 2025/2026 навчальному році.

Контрольна експертиза організації харчування у дошкільному підрозділі

вкл. .

6 серпня комісією громадського контролю було проведено контрольну експертизу організації харчування (способом кейтерингу) у дошкільному підрозділі за такими питаннями:
- Умови доставки готових страв та харчових продуктів до дошкільного підрозділу. Наявність супровідної документації у поставщика.
- Дотримання вимог під час зберігання готових страв та продуктів харчування. Товарне сусідство в холодильнику.
- Збір та зберігання добових проб.
- Перевірили чистоту приміщень та посуду, в якому подають їжу дітям на харчоблоці та у групах локаціях.
- Зважили порцію, щоб переконатися, що усі складові порції відповідають затвердженим ваговим нормам.
- Спробували тарілку рукою: їжа, яку дали дитині, тепла, чи холодна.

Висновки:
Вся готова їжа та продукти харчування, що надходять до дошкільного підрозділу закладу, відповідають вимогам державних стандартів, супроводжуються документами, що засвідчують їх якість, безпечність та
категорію і дату та час виготовлення. 

В наявності є примірне чотиритижневе сезонне меню на літньо період. Готові страви зберігаються у холодильнику за оптимальною температурою в межах від 0 до 5°C, дотримуватись вимог санітарного законодавства при
зберіганні продуктів та з дотриманням товарного сусідства. 

Щоденно відбираються добові проби страв, які зберігаються у спеціальній тарі в холодильнику. 

В закладі ведеться  постійний контроль за дотриманням правил організації харчування з боку медперсоналу та адміністрації.

Режим харчування дотримується, про що свідчить графік видачі їжі та прийом їжі дітьми (була здійснена фактична перевірка по груповим локаціям).
Такий контроль ми проводимо, як правило, один два рази на квартал.
Дієвий систематичний контроль дає нам змогу постійно вдосконалювати систему роботи з організації харчування дітей у дошкільному закладі.

Малюки сказали: "НАМ, ДУЖЕ СМАЧНО"

Доставка готової їжі

Громадський контроль організації харчування в дошкільному підрозділі

вкл. .

18 червня комісією громадського контролю було проведено контрольну експертизу організації харчування (способом кейтерингу) у дошкільному підрозділі за такими питаннями:
1. Санітарно-гігієнічний стан харчоблоку та групових локацій для прийому їжі.
2. Дотримання:
 Вимог санітарного законодавства з питань безпечності та якості готових страв що надійшли до дошкільного підрозділу від оператора ринку харчових продуктів (кейтеринг), їх розігрів, вживання страв дітьми;
 Режиму і графіка харчування дітей;
 Вимог щодо зберігання добових проб з реалізованих страв;
 Порціювання страв;
 Створення умов для харчування дітей.
Висновки:
Матеріально-технічні та санітарно – гігієнічні умови для організації харчування дітей у дошкільному підрозділі створенні відповідно до вимог чинного законодавства України.
Щоденно в батьківські viber чати надається денне меню із зазначенням алергенів.
Підігрів та термічна обробка готових страв що надійшли до дошкільного підрозділу від оператора ринку харчових продуктів, який надає послуги з харчування (кейтеринг) здійснюється з дотриманням всіх нормативних та санітарно – гігієнічних вимог.
Систематично здійснюється забор та зберігання добових проб з реалізованих страв, які знаходяться в холодильнику.
Дошкільний підрозділ в достатній кількості забезпечено холодильним обладнанням та термометрами.
Вихователі приділяють увагу формуванню культурно-гігієнічних навичок під час вживання їжі. Вчать дітей правильно користуватись виделкою, ножем, серветкою, їсти охайно, сидіти за столом правильно.

Кожна мати чи батько мають право знати, що їсть її дитина в дошкільному закладі!

IMG 20250611 114639

Громадський контроль організації харчування в гімназії

вкл. .

04 грудня 2024 року комісією громадського контролю було проведено контрольну експертизу щодо:
- стану облаштування, технічного обладнання харчоблоку та локації прийому їжі;
- нормативного порціювання страв;
- створення умов для харчування дітей;
Висновки:
Санітарно-гігієнічний стан харчоблоку та локації прийому їжі – задовільний. Харчоблок забезпечено дезінфікуючими, миючими засобами відповідно до санітарних вимог.
На інформаційному стенді висвітлюється щоденне меню, накази та корисні поради.
Щоденно зберігаються добові проби, які знаходяться в холодильнику. Усе холодильне обладнання працює та забезпечено термометрами.
Випуск готової продукції і якість завезених продуктів харчування контролюється постачальником.
зображення viber 2024 12 04 09 19 12 482